Hannibal Alpenreis

Lombarde

495,00 p.p.

 • Ruim 700 kilometer door de Franse Alpen
 • Beroemde cols die je gedaan moet hebben
 • Fenomenale uitzichten
 • Geheel verzorgd

We fietsen door de machtige Alpen en overnachten op uniek gelegen kleine campings die ongeveer 100 km uit elkaar liggen, waardoor de etappes voor iedereen goed te doen zijn en voor de echte berggeiten is er in elke etappe een extra klim mogelijk. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en wordt er een stevige lunch aangeboden. Op de camping zorgt de kok s'avonds voor heerlijke maaltijden. Een mooi avontuur!

Op reis met Cyclochef:
 • De gaafste cols
 • Kamperen tussen de bergtoppen
 • Volledig verzorgd en begeleid

Op reis als groep?

Voordelen van een groepsreis:

 • Aangepaste prijs
 • Op reis met jouw groep

Vraag een offerte aan

Hannibal Alpenreis

2 klanten ( 5.00 van 5 )
Beoordelen ons met een 10

Disclaimer:
Minimaal aantal inschrijvingen (8) is bereikt!

Dit jaar vindt de tweede editie plaats van De Hannibal Alpenreis: een fietstrektocht door de Franse en Italiaanse Alpen waarin we enkele legendarische maar ook een paar fenomenale onbekende cols beklimmen als de Agnel, Fauniera, Lombarde en Bonette. De etappes zijn allemaal rond de 100 km per dag, uitdagend, en gaan allemaal door fantastische natuur. Onderweg word je ondersteund door de volgauto en op de bergcampings wordt goed voor je gezorgd. Durf je het aan?

Lombarde

De start is even buiten Briançon en de eerste etappe leidt ons over de col d’Agnel Italië in. Meteen een flinke klim om mee te beginnen. Iedereen zal zich ook de val van Kruiswijk herinneren als we de top naderen. De tweede etappe over de Sampeyrepas. Eerst lieflijk maar al gauw onherbergzaam en op de top een weids alpenuitzicht. Daarna een hele lange afdaling De derde dag maken we een rondrit over het parcours van de Granfondo Fausto Coppi met als absoluut hoogtepunt de Colle Fauniera. De tocht gaat verder, eerst over de Madonna della Colleto en dan over de Passo Lombarde terug Frankrijk in. Daar volgt nog de finale van deze pittige etappe naar Col de La Bonette, “la plus haute de l’europe”.
Vanuit Barcelonnette hebben we de mogelijkheid om de klassieker Allos-Champs-Cayolle te rijden alvorens we weer terug komen in Puy Saint Vincent via de Vars en Izoard, net als de koninginnenrit uit de Tour de France van afgelopen jaar.
Hannibal Alpenreis
We overnachten op kleine bergcampings op idyllische plekjes met fenomenale uitzichten. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en dagelijks wordt er een lunch verzorgd op het parcours. Iedereen legt een bedrag in voor het eten waar de kok van Cyclochef goede maaltijden van verzorgt.

Ontvangst
We verzamelen op dinsdag 25 juni bij camping le Croque Loisirs in Puy Saint Vincent. Er wordt een diner verzorgd, deelnemers kunnen kennis maken met elkaar en aansluitend nemen we de tocht door. Auto’s kunnen bij het even verderop gelegen hotel kosteloos worden geparkeerd. De fietsen kunnen aan een laatste controle worden onderworpen en dan zijn we klaar om te gaan. Het weekend voorafgaand aan het vertrek leent zich natuurlijk goed om aan de vakantie vast te knopen; op de camping of natuurlijk in het fietshotel Saint Roch. Vraag naar de mogelijkheden!

Vertrek
We vertrekken op woensdag voor de eerste etappe. De trektocht bestaat in totaal uit vier etappes en twee rondritten die elk rond de 100 km zijn. De rondritten zijn optioneel waardoor je eventueel ook een rustdag kan inlassen en hierdoor hoeven we ook niet elke dag op te breken.

Camping
We overnachten op kleine campings. Vaak hooggelegen met fenomenale uitzichten. Zoals camping Le Croque Loisirs die we kennen uit Ik Vertrek. Deze camping in Puy Saint Vincent is het begin,- en eindpunt van deze reis. Witte toppen, bossen, groene dalen, watervallen, de frisse berglucht en misschien een gems naast je tent. We ervaren de alpen in al haar pracht en praal.
’s Avonds eten we met de groep een voedzame maaltijd, drinken een glas wijn en kijken terug op de dag. En vooruit naar wat de volgende etappe te bieden heeft. Na zes dagen bikkelen zijn we terug in Puy Saint Vincent.
Alp Experience

Fietsbegeleiding
Onderweg ben je verzekerd van ondersteuning. De volgauto is altijd in de buurt voor een bidon, een jasje of als het moet een lift. Er wordt een lunch aangeboden langs het parcours waar je kan pauzeren en de nodige reserves kan aanvullen. Reepjes en sportvoeding worden je aangeboden. Professioneel gereedschap is ook aanwezig. Zo hoef je voor deze reis ook niet veel mee te nemen en hoef je alleen maar te genieten.

Data

De Hannibal Alpenreis wordt dit jaar verreden op 25 juni tm 2 juli 2019.

Dag 1 Reis naar de Alpen

De reis naar het startpunt in Puy Saint Vincent is vanaf Utrecht ruim 1200 km. Er zijn verschillende routeopties met de auto. De route via le Bourg d’Oisans over de Lautaret heeft onze voorkeur.

Dag 2 Etappe 1 Puy Saint Vincent - Castello (88 km - 2480 hm)

We zijn vertrokken.
We rijden vanuit Puy richting Guillestre waar de we de gorges van de Guil inrijden, de aanloop naar de beklimming van de Agnel. In totaal is het vanaf Guillestre een klim van 42 km. We komen voorbij de afslag naar de Izoard en het Chateau Queras en laten de Guil achter ons. De klim begint nu echt. Een pittige klim door prachtig alpenlandschap brengt ons op de top waar tevens de landsgrens is.

Agnel

Op de top van de Agnel

De camping ligt 14,5 km onder de top bij het Lago di Castello. We zijn afgedaald tot een hoogte van 1615 meter, maar het kan er nog wel fris zijn!

 

 

Overnachting: Castello.
Opties: Rijd vanaf de camping de Agnel terug op, een steile klim!

Dag 3 Etappe 2 Castello - Entraque, (114 km - 2177 hm)

Vandaag staat er een flinke col op het programma die misschien niet zo bekend is maar wel fantastisch mooi; de Sampeyrepas. Geen druk bereden pas, en het asfalt aan de kant die we klimmen is niet geweldig, maar het loont de moeite; wat een omgeving!

Sampeyre

We bevinden ons in de Cottische alpen en dalen af door de Maira vallei tot aan Dronero waar ons nog een beklimming wacht; die naar Montemale di Cuneo. We zijn de hier de Alpen bijna uit en kijken uit over de uitgestrekte vlakte van Cuneo wat heel onwerkelijk overkomt na al die hoogtemeters.

Dan zetten we koers richting Borgo San Dalmazzo, en vervolgens naar Valdieri en dan Entracque waar de camping ligt.

Overnachting: Entracque
Optie: In plaats van de Sampeyre te rijden kun je ook de vallei van de Agnel verder afdalen en dan via Valmala en het gelijknamige klooster uitkomen aan de voet van de Montemale de Cuneo. Dit is een beklimming uit de Granfondo Fausto Coppi! De Sampeyre met een extra lus met deze klim levert 65 km extra op.

Dag 4 Etappe 3 Rondrit Fauniera (109 km)

We rijden terug naar Borgo San Dalmazzo en gaan daar richting Demonte waar de klim begint naar de Colle Fauniera. Een fantastische col; een smalle weg door een uitgestorven omgeving die steeds ruiger wordt. Een waar marmottenparadijs. 24 km genieten tot aan de top. Geen makkelijke col, maar wel een die je gedaan moet hebben!

Fauniera

We dalen dezelfde kant af en steken de rivier over om daar aan de andere kant nog een klein klimmetje te rijden die de thuisreis flink verkort; de klim naar Madonna del Colletto. Deze 5 steile kilometers doen nog even flink zeer! En morgen doen we hem nog eens, de andere kant op ..

Overnachting: Entracque
Optie: Maak een andere rondrit, bijvoorbeeld in het achterland van Entracque naar Terme di Valdieri, een thermaal bad met uitzicht. Zwemkleding mee!

Dag 5 Etappe 4 Entracque - Jausiers (137 km - 4256 hm)

Een lange etappe vandaag; de koninginnenrit. We rijden eerst nogmaals de Madonna del Colletto, maar nu van de zuidkant, wat ons op de route brengt naar Frankrijk en wel via de Col de Lombarde. Een mooie klim met eerst wat korte haarspelden en later een lange weg door de vallei die je uiteindelijk op de top brengt. Je kan het Sanctuario de St Anna zien liggen van de top, het hoogst gelegen klooster van Europa.

Lombarde
We dalen af tot Isola en  gaan dan naar Saint Étienne-de-Tiniée, waar de de klim naar de zo bekende col de la Bonette begint. Bij de beklimming worden er in 25,5 kilometer 1.660 hoogtemeters overwonnen, goed voor een gemiddelde stijging van 6,5%.

Restefond

In totaal staan er 4256 hoogtemeters op het programma vandaag, wat het zeker de koninginnenrit maakt. Doseren is het devies!

Overnachting: Jausiers
Opties: Ipv Lombarde en Bonette is Jausiers te bereiken via de col de l’Arche (98km en 2233 hoogtemeters).

Dag 6 Rondrit Allos-Champs-Cayolle (135 km - 3408 hm)

Vandaag rijden we de klassieke ronde over Allos, Champs en Cayolle. De Allos en zeker de Cayolle gelden als de mooiste cols van de Franse (zuid) Alpen en het is hier door de invloed van de Middellandse zee ook nog eens bijna altijd mooi weer. Fantastisch!

Overnachting: Jausiers
Opties: Uiteraard kun je alleen de cayolle of Allos rijden of een rustdag nemen. Misschien wel nodig na gisteren.

Dag 7 Etappe 6 Jausiers - Puy saint Vincent (110 km - 3264 hm)

De laatste etappe. De route is vergelijkbaar met de rit uit de afgelopen Tour de France met de finish op de Izoard. Wij rijden vanaf Jausiers de Vars over en rijden ook over de Izoard naar Briançon. Met recht een pittige finale!

la casse deserte

 

Overnachting: Camping le Croque Loisirs.
Opties: Vanuit Guillestre kun je rechtstreeks naar Puy rijden.

Dag 8 De terugreis

Na een herstellende nachtrust wacht vandaag de terugreis. Vermoeid maar voldaan naar huis.

 

Alp Experience

Beoordeling Hannibal Alpenreis

2 klanten ( 5.00 van 5 )
Beoordelen ons met een 10
 1. 5 van 5
  Superweek

  Ik raad deze reis aan
  2018 │ Hannibal Alpenreis │ Groep van: 8

  Een week lang alleen maar fietsen met gelijkgestemden, en dat dan ook nog eens volledig verzorgd? Ga dan op reis met Cyclochef!

  Vorig jaar de Alp Experience gedaan en dit jaar de Hannibal Alpenreis. Het blijft een persoonlijke voorkeur maar voor mij was dit toch wel weer next level. Meer cols, net allemaal wat steiler, Frankrijk én Italië en meer hoogtemeters. De natuur…, onbeschrijflijk mooi. Minder bekende cols die je zelf nooit zou fietsen maar gewoon eigenlijk niet mag missen. De Sampeyre, de Fauniera en de Lombarda, cols die op nummer resp 4, 1 en 2 staan in mijn top 10 van mooiste cols ooit gereden. En dan vergeet ik nog de Cime de la Bonette. Ook niet normaal mooi.

  En genieten kan. Aan alles is gedacht. De maaltijden zijn afgestemd op de inspanning die geleverd moet worden. De voeding en sportdrank voor onderweg is geregeld. Een volgwagen is altijd in de buurt. Gewoon fietsen en niets anders. Alleen je tent opzetten en afbreken en om de beurt een corvee draaien, that’s it.

  Matthijs, Jesse en Hidde.., BEDANKT! Heb weer een fantastische week gehad. Volgend jaar naar de Pyreneeën 😉

 2. 5 van 5
  Top fietservaring

  Ik raad deze reis aan
  2018 │ Hannibal Alpenreis │ Groepsnaam: hannibal │ Groep van: 8

  Goed georganiseerde fietsvakantie, met veel persoonlijk contact en veel individuele invulling is er mogelijk. voor de actieve fietstoerist een echte Must. Mathijs bedankt voor de organisatie deze was TOP.

Voeg een review toe

Waardering: Klik op de cijfers om een beoordeling te geven

Zou je dit artikel aan je vrienden aanbevelen?

Van wanneer tot wanneer was je reis?

Wanneer van toepassing, groepsinformatie:


Vat je mening samen in een paar woorden.

Beschrijf jouw ervaring van deze reis

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is in de reissom inbegrepen?

 • Overnachtingen op basis van logies ontbijt op mooi gelegen campings
 • Sportdrank
 • Volgauto
 • Gps files
 • Een week parkeren

Wat is niet in de reissom inbegrepen?

 • Reiskosten voor de reis van en naar Puy Saint Vincent
 • Lunch en diner
 • Consumpties onderweg
 • Drankjes op de camping. Deze worden tegen vriendelijke prijzen aangeboden.
 • Kampeeruitrusting. Deze dien je zelf mee te brengen. Wil je dat er een tentje en een matje voor je klaar ligt, dan kan daarvoor gezorgd worden. Voor €100 ligt er een Quechua tentje en een slaapmat voor je klaar. Deze zijn na de reis van jou. Geef bij je boeking of apart per mail aan dat je dit wilt.

De kosten van de lunch verzorgd door de begeleider op de route en het dagelijkse diner bedragen € 25 per persoon per dag (€175 in totaal).

Quechua tent

Lombarde