Alps Experience – De ultieme Alpentrektocht

Deelnemers Alp Experience

495,00 p.p.

 • Ruim 700 kilometer door de Franse Alpen
 • Beroemde cols die je gedaan moet hebben
 • Fenomenale uitzichten
 • Geheel verzorgd

We fietsen door de machtige Alpen en overnachten op uniek gelegen kleine campings die ongeveer 100 km uit elkaar liggen, waardoor de etappes voor iedereen goed te doen zijn en voor de echte berggeiten is er in elke etappe een extra klim mogelijk. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en wordt er een stevige lunch aangeboden. Op de camping zorgt de kok ’s avonds voor heerlijke maaltijden. Een mooi avontuur!

Op reis met Cyclochef:
 • Ontdek de prachtige middelgebergten rond de Alpen
 • Verschillende dagafstanden
 • Volledig verzorgd en ondersteund

Op reis als groep?

Voordelen van een groepsreis:

 • Aangepaste prijs
 • Op reis met jouw groep

Vraag een offerte aan

Alps Experience – De ultieme Alpentrektocht

8 klanten ( 5.00 van 5 )
Beoordelen ons met een 10

Disclaimer:
Minimaal aantal inschrijvingen is 8

De Alps Experience is een uitdagende fietstrektocht door de Franse Alpen waarin vele bekende cols worden bedwongen. We overnachten op kleine campings op idyllische plekjes met fenomenale uitzichten. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en dagelijks wordt er een lunchpauze verzorgd. Cyclochef zorgt voor de maaltijden. De etappes zijn allemaal rond de 100 km per dag, en voor elke etappe is er een uitbreiding mogelijk. Zo kunnen fietsers van elk niveau de Alpen in al haar glorie ervaren. Ga je mee?

Kaart Alpe Experience

Ontvangst
We verzamelen op de zaterdag bij camping le Croque Loisirs in Puy Saint Vincent. Er wordt een diner verzorgd, deelnemers kunnen kennis maken met elkaar en aansluitend nemen we de tocht door. Auto’s kunnen bij het even verderop gelegen hotel kosteloos worden geparkeerd. De fietsen kunnen aan een laatste controle worden onderworpen en dan zijn we klaar om te gaan.

Vertrek
Le grand départ zal zijn op zondag. De trektocht bestaat uit zes etappes die elk rond de 100 km zijn. Voor elke rit geldt dat hij eenvoudig is uit te breiden met een extra klimmetje. Zo is de tocht voor iedere fietser die een beetje getraind heeft goed te doen en voor de mensen die meer willen nog uitdagender te maken. Kort samengevat rijden we over de Lautaret, Alpe d’Huez, Glandon en Semnoz naar Annecy, dan oostelijk over de Col de la Croix Fry, Aravis, Saisies, Cormet de Roseland en Iseran wat ons aan de voet brengt van de laatste etappe over de Télégraph en Galibier.

Alp ExperienceCamping
We overnachten op kleine campings. Vaak hooggelegen met fenomenale uitzichten. Zoals camping Le Croque Loisirs die we kennen uit Ik Vertrek. Deze camping in Puy Saint Vincent is het begin,- en eindpunt van deze reis. Witte toppen, bossen, groene dalen, watervallen, de frisse berglucht en misschien een gems naast je tent. We ervaren de alpen in al haar pracht en praal.
’s Avonds eten we met de groep een voedzame maaltijd, drinken een glas wijn en kijken terug op de dag. En vooruit naar wat de volgende etappe te bieden heeft. Na zes dagen bikkelen zijn we terug in Puy Saint Vincent.

Fietsbegeleiding
Onderweg ben je verzekerd van ondersteuning. De volgauto is altijd in de buurt voor een bidon, een jasje of als het moet een lift. Er wordt een lunch aangeboden langs het parcours waar je kan pauzeren en de nodige reserves kan aanvullen. Reepjes en sportvoeding worden je aangeboden. Professioneel gereedschap is ook aanwezig. Zo hoef je voor deze reis ook niet veel mee te nemen en hoef je alleen maar te genieten.

Data

De Alp Experience wordt dit jaar verreden op 9 tm 16 juni 2018

Dag 1 Reis naar de Alpen

De reis naar het startpunt in Puy Saint Vincent is vanaf Utrecht ruim 1200 km. Er zijn verschillende routeopties met de auto.

-Maastricht, Nancy, Grenoble, le Bourg d’Oisans, Briançon.
-Maastricht, Nancy, Chambery, Frejustunnel, Briançon
-Frankfurt, Basel, Genève, Frejustunnel, Briançon

De route via le Bourg d’Oisans heeft, nu de Lautaret weer bereikbaar is, mijn voorkeur.

Camping Croque Loisirs

Dag 2 Etappe 1 Puy Saint Vincent - Allemond (117 km)

We zijn vertrokken.
Eerst dalen we af naar Les Vigneaux en rijden we via de D4 naar Briançon, een mooi stuk uit de Embrun Man Triatlon. Daar begint de eerste klim, de Lautaret. Een lange maar geen steile klim. Hij loopt goed en is een prima opwarmer. Bovenop heb je een spectaculair uitzicht op de omliggende gletsjers.

Col du LauteretWe rijden de Isère binnen. Een lange afdaling brengt ons in Le Freney d’Oisans, net voor le Bourg d’Oisans, het episch centrum van het wielrennen in de Franse Alpen. Uiteraard vanwege de Alpe d’Huez die ook op ons programma staat. We rijden vanaf le Freney via de zogeheten balkonroute naar La Garde waar we de beklimming van de Alp oppakken. De genummerde haarspelden geven je een goed idee hoever je nog moet.
We wachten tot iedereen boven is en dalen dan af via Villard-Reculas naar de eindbestemming van vandaag; Allemont, een wielergek plaatsje bij het stuwmeer onderaan de Croix de Fer.

Overnachting: Allemont.
Opties: Kun je Alp d’Huez wel dromen? In plaats van de balkonroute rij je de Col de Sarenne en kom je aan de achterkant van de Alp weer op de route.

Dag 3 Etappe 2 Allemont - Le Chatelard (Bellecombe-en-Bauges), (119 km)

Een mooie alpenrit vandaag. De Col du Glandon, misschien wel de mooiste col in de Alpen.

Col de Glandon

De klim begint eigenlijk al vanaf de camping. Gelukkig is het langs het meer nog even vlak en kun je een beetje opwarmen. In het ochtendgloren klimmen we langs een berggehuchtje, door een ruwe omgeving langs een stuwmeer waarna er een waanzinnige alpenweide aan je voeten ligt. De eeuwige sneeuw op de toppen die achter elkaar aan de horizon liggen, het water in het stuwmeer in de diepte en de dauw op het gras zorgen voor een mooi kleurenspel.

We dalen af, de Maurienne vallei in. We zijn nu in de Savoie en zetten koers naar het Parc Naturel Régional du Massif des Bauges. We passeren het Château de Miolans en komen aan in Saint Pierre d’Albigny waar we weer gaan klimmen. Deze kant van de Alpen is veel groener dan waar we vandaan komen en we rijden dan ook tussen de weilanden met alpenkoeien die zich tegoed aan aan het vette gras en bij elke boerderij worden de lokale kazen aangeboden.  AlpenkoeWe klimmen tot Le Chatelard, even onder Bellecombe-en-Bauges, waar we weer op een prachtige plek overnachten.

Dag 4 Etappe 3 Le Chatelard - Saint-Jean-de-Sixt (80 km)

Vanaf de camping gaan we door naar de Col de Leschaux, waarvandaan de klim naar Semnoz begint. Hoewel deze plaats vooral bekend staat om de skimogelijkheden is de beklimming er naartoe niet ontsierd door de lelijke liften. In tegendeel, het uitzicht boven op de top is fenomenaal. Bij helder weer zien we voor het eerst de Mont Blanc liggen.

Annecy

Na een stop in Annecy pikken we de D909 op die ons naar Thônes brengt. Eerst een stuk langs het meer, maar al snel begint de weg te klimmen. We kijken uit over les Dents de Lanfon. Vanuit Thônes gaan we over de col de la Croix Fry en dalen dan af naar de camping in Saint-Jean-de-Sixt. Wil je meer? Rij dan de camping voorbij en pak de Colombière erbij. Een klim van 13,5 km voeg je dan toe.

Alp Experience

 

 

Overnachting: Saint-Jean-de-Sixt
Optie: Extra col: col de la Colombière.

 

Dag 5 Etappe 4 Saint-Jean-de-Sixt - Peisey-Nancroix (106 km)

We gaan over de relatief eenvoudige maar schitterende top van de Aravis naar Flumet. Vanuit dit kleine Romeinse plaatsje zetten we koers naar de Cormet de Roseland.

lac roselandOnderweg passeren we eerst de Col de Saisies. Dit skidorp laten we snel achter ons en we dalen af naar Beaufort. Van daaruit begint de klim. Eerst door een bosrijke omgeving maar dan al snel weer de bekende weidsheid. Even onder de top van de Roseland ligt een prachtig meer, vanaf daar is het nog een paar kilometer naar de top. Dan afdalen naar Bourg Saint Maurice, en dan rest nog slechts de toch niet te onderschatten onbekende klim naar Peisey-Nancroix waar de camping is. Of toch nog de Col de Petit Saint Bernard eerst oprijden? Je kan er op een terrasje in het het aardige stadje Bourg Saint Maurice eerst even over nadenken.

Overnachting: Peisey-Nancroix
Opties: Vanuit Bourg Saint Maurice de Petit Saint Bernard oprijden.

Dag 6 Etappe 5 Peisey-Nancroix - Sollières-Sardières (103 km)

Vandaag staat in het teken van de Iseran. De langste klim in de Alpen en het hoogste punt van deze reis. Het begint heel gemoedelijk. Deze col begint met zo’n tien kilometer vals plat, waarna een lopende klim volgt tot aan Tignes. Nergens echt zwaar, lekker klimmen. Het zijn vooral de laatste kilometers die zwaar zijn. Dit vanwege de lengte van de klim, bijna 50 kilometer, maar ook door de frisse wind die hier bijna altijd staat. Vanaf Val d’Isere wordt het pas echt een klim en wordt het ook echt mooi. De twaalf kilometers tot de top zijn met paaltjes aangegeven. Aftellen maar!

 

Overnachting: Sollières-Sardières
Opties: Col de Mont Cenis nog even meepakken. Deze ligt vlak voor de finish aan je linker hand. Het is tevens de grens met Italië.

Dag 7 Etappe 6 Sollières-Sardières - Puy saint Vincent (116 km)

De laatste etappe. Een klassieker uit de tour maakt deze etappe een goede afsluiter van deze Alpe Experience. De combinatie Télégraph Galibier is meer dan eens scherprechter geweest in de tour en staat eigenlijk op alle lijstjes. De zwaarste, mooiste, populairste..

TelegraphGalibier

Vanuit Sollières-Sardières klimmen we via een route panoramique naar Aussois en dalen dan af naar Modane en rijden de Maurienne vallei in tot Saint Michel de Maurienne waar de beklimming van de Télégraph begint. De klim loopt goed en we klimmen uit het diepe dal, terug naar de Alpine omgeving. Net over de top ligt Valloire, en daar begint na een paar heel welkome kilometers afdalen de klim van de Galibier. Het wordt steeds woester naarmate je dichter bij de top komt. Rotsblokken lijken te pas en te onpas uitgestrooid over de velden, smeltwater kabbelt in stroompjes naar beneden. Als je helemaal opgaat in het klimmen zou je het bijna missen; het gedenkteken dat hier naast de weg is opgericht voor Pantani.
De laatste kilometer, waar de auto’s via de tunnel moeten afsteken, is gemeen steil en met al die kilometers in de benen doet hij flink pijn. Maar dan ben je er. Op de top van de Galibier waar wielergeschiedenis is geschreven.
Er rest ons de lange afdaling naar Briançon en een laatste korte klim naar de finish van deze reis naar Puy Saint Vincent. Je bent er!

Overnachting: Camping le Croque Loisirs.
Opties: Vanuit Briançon de Col de l’Izoard oprijden en eventueel via Guillestre terug naar Puy Saint Vincent. Dit maakt het wel een heel pittige finale!

Dag 8 De terugreis

Na een herstellende nachtrust wacht vandaag de terugreis. Vermoeid maar voldaan naar huis.

 

Alp Experience

Beoordeling Alps Experience – De ultieme Alpentrektocht

8 klanten ( 5.00 van 5 )
Beoordelen ons met een 10
 1. 5 van 5
  een geweldige week

  Ik raad deze reis aan
  2017 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groep van: 22

  Ik heb in alle opzichten erg genoten van deze week. Het was een leuke groep, lekker weer, mooie campings, fysieke inspanning tot op het randje (voor mij althans), gastvrije ontvangst en verzorging door Matthijs en zijn team, lekker eten en de mooiste fietsroutes van de Alpen. Ik ben nu weer een week thuis en ik ben nog altijd aan het nagenieten. M´n zere reet ben ik alweer vergeten :). Ik was meestal de langzaamste van de groep en het was fijn dat er steeds rekening met mijn tempo werd gehouden. Nog even een auto achter me of een mannetje bovenop de col werd erg gewaardeerd! Het was top en ik wil volgend jaar weer!

 2. 5 van 5
  Puur genieten met Cyclochef..., Oelalaa!

  Ik raad deze reis aan
  2017 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groep van: 21

  Zorgenloos fietsen in de Franse Alpen? Ja., dat is zeker mogelijk! Ga op pad met het team van Cyclochef en Matthijs, Lenneke, Annemarie en Jesse zorgen er persoonlijk voor dat het een onvergetelijke trip wordt.

  Prachtige routes over grotendeels autoluwe wegen door indrukwekkende landschappen en over slopende cols. Genieten in het kwadraat als je het mij vraagt., Oelalaa 😉

  Onderweg kunnen genieten van een heerlijke lunch, de bidons weer kunnen vullen met sportdrank en water, een blikje cola en indien nodig een mentale opkikker…, alles wordt geregeld! Fietsen.., alleen maar fietsen. Hoe mooi is dat!

  Touren van camping naar camping. De ene nog mooier gelegen dan de andere. Even de tent opzetten en dan kunnen genieten van een zowel voedzame als heerlijke maaltijd. Ja…, voorgerecht, hoofdgerecht én toetje. Je komt niets tekort.

  Ik heb een geweldige week gehad met 20 gelijkgestemden. Samen fietsen, eten, lachen én afzien. Fietsen verbind mensen.., en het team van Cyclochef doet er alles aan om dit mogelijk te maken

 3. 5 van 5
  Een week met onvergetelijke hoogtepunten!

  Ik raad deze reis aan
  2017 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groepsnaam: Alp Experience │ Groep van: 21

  6 dagen fietsen, bijna 700 km en ca 16.000 hoogtemeters. Het lijkt superzwaar, maar als het zo goed verzorgd is door team Cyclochef dan heb je veel ruimte om te genieten. Genoten heb ik in deze week: van adembenemende uitzichten, mooie (en uitdagende) route’s, goede campings, een tof gezelschap van wielerliefhebbers en een uitstekende organisatie. Een absolute aanrader voor diegenene die zichzelf wil uitdagen!

 4. 5 van 5
  WoW!!!

  Ik raad deze reis aan
  2017 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groepsnaam: Nvt │ Groep van: 20

  Ik heb genoten van deze prachtige fietsreis door de adembenemende natuur in de Franse Alpen.

  We fietsten over vele bekende en wat minder bekende cols. We werden onderweg goed verzorgd en ’s avonds stond een heerlijk diner klaar.

  Matthijs en zijn team hebben gezorgd voor een mooie route, goede sfeer; daarmee een ervaring om niet snel te vergeten!

 5. 5 van 5
  prachtige week met perfecte verzorging!

  Ik raad deze reis aan
  2017 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groepsnaam: alpexperience │ Groep van: 21

  Wat een heerlijke week was het, we hoefde alleen maar te fietsen!
  De rest werd perfect door het team van matthijs geregeld!
  Leuke kleine campings, lunch en avondeten.
  Zeer mooie tochten en cols beklommen.
  Precies wat je wil op een fietsvakantie, lekker genieten!

 6. 5 van 5
  Kortom: geweldig

  Ik raad deze reis aan
  2017 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht

  Op 10 juni jl. ben ik samen met 20 andere deelnemers aan deze mooie zes daagse uitdagende tocht door de Alpen begonnen met als startplaats Puy Saint Vincent. Vanaf dag één was door het team Matthijs, Lenneke, Annemarie en Jesse alles tot in de puntjes geregeld. Het eten, de campings, de begeleiding onderweg, enz. enz.., werkelijk alles was top. Prachtige routes iedere dag met prachtige beklimmingen en idyllische uitzichten maakten deze week onvergetelijk. Een echte aanrader dus voor iedereen die een aantal dagen door de Alpen wil gaan fietsen.

 7. 5 van 5
  Een ervaring om niet te vergeten!

  Ik raad deze reis aan
  2016 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groepsnaam: Alp Experience 2016 │ Groep van: 4

  Tijdens de tocht beklim je werkelijk waar de ene naar de andere mooie col! Welke cols dit zijn staat natuurlijk vrij, want in deze omgeving zijn ze ontelbaar en zorgt dat het lastig kiezen wordt. Gedurende een pittige klim moet je jezelf zo nu en dan in de arm knijpen om te beseffen waar je fietst en hoe mooi de omgeving is. Maar eenmaal aan de top kijk je voldaan terug op wat je hebt gepresteerd, met name wanneer je op een idyllische camping belandt waar zeer goed voor je wordt gezorgd door Cyclochef. Ik heb absoluut genoten, vooral omdat het tijdens deze week puur draait om het fietsen en je totaal geen omkijken hebt naar alle randzaken. De gezelligheid met de mede fietsers en de ontspannenheid waarop de dag verloopt maakt het helemaal af!

 8. 5 van 5
  Ultieme ervaring die Alp Experience

  Ik raad deze reis aan
  2016 │ Alp Experience - De ultieme Alpentrektocht │ Groepsnaam: Alp Experience 2016 │ Groep van: 4

  Een geweldige week van sportief diepgaan met genieten van fenomenale uitzichten. Ontspannen start en finish bij mooi berg hotel Saint Roch, Puy-St-Vncent en vervolgens overnachten op prachtige campings in de Franse Alpen. Zeer goede verzorging onderweg en ’s avonds. Precies volgens verwachting en de beschrijving. Kortom de geweldigste Alpen fietstocht met Cyclochef in de hoofdrol.

Voeg een review toe

Waardering: Klik op de cijfers om een beoordeling te geven

Zou je dit artikel aan je vrienden aanbevelen?

Van wanneer tot wanneer was je reis?

Wanneer van toepassing, groepsinformatie:


Vat je mening samen in een paar woorden.

Beschrijf jouw ervaring van deze reis

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is in de reissom inbegrepen?

 • Overnachtingen op basis van logies ontbijt op mooi gelegen campings
 • Sportdrank
 • Volgauto
 • Gps files
 • Een week parkeren

Wat is niet in de reissom inbegrepen?

 • Reiskosten voor de reis van en naar Allemond
 • Lunch en diner
 • Consumpties onderweg
 • Drankjes op de camping. Deze worden tegen vriendelijke prijzen aangeboden.
 • Kampeeruitrusting. Deze dien je zelf mee te brengen. Wil je dat er een tentje en een matje voor je klaar ligt, dan kan daarvoor gezorgd worden. Voor €100 ligt er een Quechua tentje en een slaapmat voor je klaar. Deze zijn na de reis van jou. Geef bij je boeking of apart per mail aan dat je dit wilt.

De kosten van de lunch verzorgd door de begeleider op de route en het dagelijkse diner bedragen € 25 per persoon per dag (€175 in totaal).

Quechua tent

Deelnemers Alp Experience
lac roselandAlp ExperienceCol de AravisCol de l'IseranCol du LautaretTop Galibier